JENSEN-GROUP heeft hun zorgen afgeschud door te kiezen voor iXBRL van ParsePort

Met verkoop- en service centrales in 22 landen en productielocaties op drie verschillende continenten, mag gerust gezegd worden dat JENSEN-GROUP een internationale onderneming is. Het bedrijf is opgericht op een klein Deens eiland in 1937 en levert nu een groot aantal producten aan klanten over de hele wereld. Als een multinational met meer dan 100 pagina’s tellende jaarverslagen, zochten zij voor een consistente ESEF aanbieder met veel ervaring. Eerder dit jaar benaderden zij daarom Sturnis365, een partner van Parseport, voor een oplossing voor hun iXBRL en ESEF behoefte.
Nadat zijn de ParsePort-Sturnis365 oplossing hadden geïmplementeerd, spraken we af met Scarlet Janssens, Treasury en IR Manager bij JENSEN-GROUP, om het te hebben over de ESEF rapportage.
“Zoals alle beursgenoteerde ondernemingen in Europa, moeten we onze jaarverslagen aanleveren in ESEF formaat. We dachten eerst dat dit ingewikkeld zou zijn, maar het blijkt dat dat niet hoeft.” Aldus Scarlet Janssens.

Excellent rapporteren behoeft samenwerking

Het is erg ingewikkeld om uw jaarverslag klaar te maken voor publicatie, zelfs als het bestandsformaat niet meegenomen wordt. Er zijn meerdere mensen van verschillende afdelingen nodig, die samen moeten werken om het eindproduct naar tevredenheid af te ronden voor de deadline.
Uw marketingafdeling werkt aan het ontwerp en het verhaal van uw verslag, terwijl de financiële afdeling bezig is met de cijfers. Met ESEF komt daar de behoefte bij voor een team, die de conversie realiseert van het PDF bestand van de marketingafdeling en het Excelbestand van de financiële afdeling.
Toen we Scarlet Janssen vroegen over het normale rapportageproces, zei ze het volgende: “Het maken van onze jaarverslagen was altijd al als een soort estafette. De marketing afdeling maakt de lay-out, waarna de financiële afdeling de cijfers toevoegt en het vervolgens wordt overgedragen aan een vertaler voor het naar de drukkerij gaat om het af te ronden.”
Dit is geen ongewone manier als het gaat om het produceren van het jaarverslag en veel bedrijven zullen ongetwijfeld eenzelfde proces hanteren. Het maakt het proces ingewikkelder als hier ook nog een iXBRL team aan moet worden toegevoegd voor de ESEF conversie. Daarnaast is het ook nog zo dat het niet toegestaan is om de ESEF conversie pas na publicatie te doen, waardoor de deadline van de marketing- en financiële afdeling naar voren schuiven.
Het is echter niet nodig om het maken van het rapport te zien als een estafette. Met de juiste middelen kunnen alle teams op hetzelfde moment werken en dat maakt het proces alleen maar sneller.

Met iXBRL van ParsePort is het niet nodig om uw workflow te veranderen

Het aanschaffen van nieuwe software betekent vaak dat u uren bezig bent met de implementatie en het aanpassen van huidige workflows om alles aan te laten sluiten. Aangezien niemand om ESEF heen kan, lijkt het of veel bedrijven dit hebben geaccepteerd.

“We wilden onze huidige workflow met betrekking tot het maken van het jaarverslag niet veranderen dan absoluut noodzakelijk en nu is dat niet nodig. Na het taggen van ons 2019 rapport was alles klaar om ons 2020 rapport te converteren wanneer we er klaar voor zijn.”

Bij ParsePort snappen we de behoefte aan een efficiënt rapportageproces en daarom hebben we ons gefocust op het maken van een oplossing met een minimale impact.

De perfecte ESEF oplossing voor iedere situatie

Niet alle bedrijven werken op dezelfde manier. Daarom bieden we verschillende manieren aan voor het taggen en de ESEF conversie. Dit geldt ook als u kiest om te werken met onze partners zoals Sturnis365. Of je nu de controle wilt houden over ieder onderdeel, uw hele proces wilt uitbesteden aan ons iXBRL team, of als u een gezonde mix wilt van de twee: Wij hebben een oplossing die bij u past.
Om af te ronden vroegen wij Scarlet Janssens naar de oplossing die JENSEN-GROUP koos. “We kwamen uit bij een samengestelde aanpak van Sturnis365 en ParsePort, wat betekent dat zij zorgden voor het technische aspect van het taggen, terwijl ons team zich bezig hield met het converteren via het portaal. De rest van het rapportageproces is hetzelfde gebleven als voordat wij ESEF ready werden.”
Als u interesse heeft om meer te weten te komen over de verschillende mogelijkheden die wij bieden, kunt u meer lezen in dit artikel.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google