Sådan blev GN klar til ESEF

GN Became Ready for ESEF with ParsePort

Fra 1. januar 2021 skal alle europæiske, børsnoterede virksomheder indberette deres årsregnskaber i overensstemmelse med ESEF, og eftersom GN har været noteret på den danske børs siden 1869 er de ingen undtagelse.

GN valgte ParsePort som deres ESEF-ubdyder, og efter de havde gennemgået onboardingprocessen satte vi os ned sammen med Anton Sibast Laugesen, Senior Director i Group Finance med ansvar for Group Financial Reporting & Controlling hos GN, for at tale om ESEF, og hvilke overvejelser hans hold gjorde sig, inden de valgte ParsePort som deres ESEF-udbyder.

GN overvandt usikkerheden omkring ESEF

En af de ting der virkelig kan hjælpe en virksomhed, er at arbejde sikkert og kontrolleret, og det er sådan GN altid har handlet.

Da vi spurgte Anton hvad GN’s største ønske til en kommende ESEF-udbyder var, nævnte han at GN gerne ville integrere ESEF-standarderne på en sikker og kontrolleret måde, særligt fordi de skulle introducere nye løsninger og produkter til et eksisterende workflow.

”Fordi ESEF er et nyt format, ville vi gerne blive klar på, hvilken indvirkning det ville få på vores arbejdsproces, og ligesom de fleste andre virksomheder, ville vi gerne have en tidlig afklaring” svarede Anton inden han tilføjede ”vi ville gerne vide, hvordan vores rapporteringsproces ville blive påvirket, når vi skal tilføje ESEF-konvertering til vores workflow.”

Forståelsen for hvordan ESEF ville komme til at påvirke deres rapporteringsproces blev det, der fik holdet fra GN til at undersøge de forskellige muligheder for konvertering, og det blev også det, der i sidste ende fik dem til at vælge ParsePort.

”Da vi først begyndte at se os omkring efter en ESEF-udbyder, deltog vi i en række eksterne seminarer, hvor forskellige udbydere præsenterede deres løsninger, og hver gang vi deltog, var ParsePort der også.”

At indsamle viden er et godt udgangspunkt, og der hvor mange virksomheder starter, når de begynder at lede efter en ESEF-udbyder, men det vigtigste er, at den udbyder man vælger, forstår de udfordringer, der er forbundet med at ændre i rapporteringsprocessen.

”Vi undersøgte selvfølgelig flere udbydere, men valget faldt på ParsePort ret tidligt. Jeg havde en god fornemmelse omkring jer, særligt fordi I forstod vores arbejdsproces. I forstod vigtigheden af en løsning, der kan håndtere ændringer i sidst øjeblik.” Svarede Anton, da vi spurgte hvorfor deres valg faldt på ParsePort i stedet for en anden udbyder.

”Som jeg sagde, var det vores primære interesse at GN kan forsætte med at levere årsregnskaber i højeste kvalitet, og I var gode til at sætte jer i vores sted, så da vi skulle underskrive, var jeg helt sikker på, at vi havde truffet det rigtige valg.”

GN kan bibeholde deres workflow

Ligesom det er med alle vores kunder, var det vigtigt for os, at GN fik mulighed for at lave ændringer i sidste øjeblik og vi ville også gerne sikre os, at de kunne beholde så meget af deres nuværende workflow som muligt.

De fleste virksomheder gør brug af både marketing og kommunikationsmedarbejdere såvel som økonomer, når regnskabet skal laves færdigt, og hver afdeling arbejder i forskellige værktøjer. Hvis vi havde givet GN et nyt værktøj at udarbejde regnskaber i, ville det have betydet enorme ændringer i deres slutproces.

I stedet for et helt nyt værktøj, har vi udviklet en løsning, der betyder, at GN’s medarbejdere kan forsætte med at bruge de samme værktøjer som altid. Deres marketing og kommunikationsmedarbejdere kan forsætte med at arbejde i InDesign, Word, Adobe eller noget helt fjerde, og deres regnskabsmedarbejdere kan forsætte med at arbejde i Excel.

Vi har endda sørget for, at vores ESEF tagger kan integreres i Excel, så selv taggingen foregår i værktøjer de allerede er vandt til at arbejde med. Når de er klar, skal de ikke gøre andet end at uploade deres filer til vores online portal.

I GN’s tilfælde var det den perfekte løsning, men det er også en indbygget del af vores produkt, hvilket betyder, at alle vores kunder også har mulighed for at foretage ændringer i sidste øjeblik, ligesom de også vil opleve en minimal ændring i deres workflow.

”Efter at have set hvordan jeres produkt virker, er jeg overbevist om, at vi ikke behøver lave større ændringer i vores workflow, og det var præcis det, vi ville opnå” svarede Anton, da vi spurgte om han forventede at skulle foretage nogen ændringer i deres nuværende arbejdsproces.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på google

Flere succeshistorier