JENSEN-Group skyllede deres ESEF-bekymringer væk med iXBRL fra ParsePort

Med salgs- og servicecentre i 22 lande og fabrikker på tre forskellige kontinenter, kan det ikke anfægtes, at JENSEN-GROUP er en global virksomhed. En global virksomhed, der blev grundlagt på Bornholm i 1937, og som nu leverer en lang række produkter til kunder over hele verden.

Fordi de er en global virksomhed med årsrapporter på over 100 sider, ledte JENSEN-GROUP efter en ESEF-udbyder med stor erfaring på området, og tidligere på året tog de kontakt til Sturnis365, en af vores partnere, for at finde en løsning på deres iXBRL- og ESEF-behov.

Efter de havde implementeret ParsePort-Sturnis365-løsningen, satte vi os ned med Scarlet Janssens, Treasury og IR Manager hos JENSEN-GROUP, for at tage en snak om processen.

“Ligesom alle andre børsnoterede virksomheder i Europa, skal vi nu aflevere vores årsrapport i ESEF. Oprindeligt havde vi troet, at det ville være kompliceret, men det viste sig at være løgn.” Siger Scarlet Janssens.

Årsrapporter i verdensklasse kræver et godt samarbejde

Selv hvis du ikke skal tage højde for at rapportere i det nye ESEF-format, er det en kompliceret proces at få årsrapporten klar til tiden. Det kræver at en række medarbejdere fra forskellige afdelinger arbejder sammen om at møde en deadline og levere et tilfredsstillende produkt.

Marketingafdelingen arbejder med rapportens design og narrativ, samtidig med at regnskabs- og økonomiafdelingen klargør tallene. Når man så tilføjer ESEF, er der nu også behov for et hold, der varetager konverteringen fra den PDF marketingafdelingen afleverer og Excelarkene regnskabs og økonomiafdelingen arbejder i.

Vi spurgte Scarlet Janssens hvordan deres arbejdsproces normatil så ud, og her er hendes svar: “Det har altid været lidt som at løbe stafet, når vi har skulle lave vores årsregnskaber. Først laver marketing et layout, hvorefter regnskab og økonomi tilføjer tallene før vi afleverer det hele til en oversætter, inden vi sender regnskabet til print.”

Det er ikke en ualmindelig måde at udforme et årsregnskab og mange virksomheder vil nok kunne nikke genkendende til processen, men det komplicere også processen yderligere, når man skal til at tilføje et iXBRL-team, der kan varetage ESEF-konverteringen. Og fordi det kun er tilladt at udgive i ESEF, og man ikke kan udskyde konverteringen til efter udgivelsen, falder den deadline marketing og regnskabsafdelingerne normalt arbejder for at nå endnu tidligere.

Men der er faktisk ingen grund til at rapporteringsprocessen skal føles som et stafetløb. Med de rigtige værktøjer kan alle afdelingerne nemlig arbejde samtidig, hvilket gør processen endnu hurtigere.

Med iXBRL fra ParsePort er der ingen grund til at ændre jeres workflows

Hver gang der investeres i nye softwareløsninger, skal der bruges tid på at implementere løsningerne og ændres i hvordan jeres workflows ser ud, og eftersom der ikke er nogen vej udenom ESEF, har mange virksomheder accepteret, at de nu skal ændre i deres arbejdsgange.

“Vi havde et ønske om ikke at ændre vores arbejdsprocess mere end højest nødvendigt, og nu har det vist sig, at vi ikke behøver ændre noget som helst. Efter vores regnskab fra 2019 er blevet tagget, er alt klar til at vi kan konveretere vores årsregnskab for 2020 til ESEF, når vi er klar.”

Hos ParsePort forstår vi behovet for en effektiv rapporteringsproces, og derfor har vi fokuseret på at gøre vores produkt så simpelt at betjene som muligt, så I ikke skal lave store ændringer i jeres arbejdsgange.

Den perfekte ESEF-løsning til ethvert firma

Ikke alle virksomheder er ens, og det er også grunden til at vi tilbyder flere forskellige måder at håndtere jeres ESEF-tagging og -konvertering på, og det samme gør sig gældende, hvis I vælger at tilgå vores løsning gennem en partner såsom Sturnis365. Lige meget om I vil have fuld kontrol over mappingen, om vores iXBRL-team skal tage sig af det hele eller om I foretrækker en blanding af de to, så har vi en løsning der passer til jeres behov. Afsluttede spurgte vi Scarlet Janssens om den løsning JENSEN-GROUP valgte. “Vi endte med at vælge midterløsningen fra Sturnis365 og ParsePort. Det betyder, at de tager sig af det tekniske i taggingprocessen, og vores medarbejdere tager sig af selve konverteringen. Resten af vores regnskabsprocess forsætter som den gjorde før vi skulle tænke på ESEF.” Hvis du er interesseret i at lære mere om de forskellige produkttyper vi tilbyder, kan du læse mere i denne artikel.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på google