Sådan blev KoneCranes klar til
ESEF med hjælp fra ParsePort

I Europa leder mange børsnoterede virksomheder for tiden efter en ESEF-udbyder, så de kan blive klar til ESEF og indtil for nylig var det finske kranfirma KoneCranes i samme båd.

KoneCranes ville gerne forstå hele konceptet bag ESEF, og hvordan slutresultatet skulle se ud, inden de endegyldigt valgte en ESEF-udbyder. For at finde ud af hvem der var bedst, inviterede KoneCranes syv forskellige ESEF-udbydere til at tage del i en gennemgående udvælgelsesproces, og i sidste ende valgte de ParsePort.

Efter KoneCranes blev implementeret som kunde hos ParsePort, har vi sat os ned sammen med Jukka Pellikka, Group Financial Controller hos KoneCranes, for at høre ham hvordan han oplevede processen.

Men inden vi når så langt, kommer her en kort beskrivelse af implementeringsprocessen, så du kan danne dig et overblik over, hvad der skete, efter KoneCranes valgte ParsePort som deres ESEF-udbyder.

Implementeringsprocessen består af fire trin

Hos ParsePort håndterede vi KoneCranes implementering ved hjælp af fire trin. Det har nemlig vist sig at være den nemmeste måde for både os og vores kunder at implementere ParsePort-produktet og blive klar til ESEF.

Implementeringen startede, da KoneCranes leverede deres PDF og Excel filer til ParsePort.

Andet trin blev udført hos ParsePort, hvor en medarbejder fra vores Service Team gik i gang med at forberede filerne og sikre sig, at de kunne konverteres i overensstemmelse med ESEF. I løbet af processen sikrede vores medarbejder sig også, at årsrapporten var kortlagt indenfor ESEF-taksonomien, der blev lavet extensions, hvor der var brug for det, og filerne blev valideret og klargjort til ESEF. Vigtigst af alt er dog, at den endelig årsrapport i iXBRL endte med at være identisk med den originale årsrapport i PDF.

Efter den indledende klargøring af filerne, holdt vores medarbejder et møde med holdet fra KoneCranes. Her gennemgik de filerne og klargjorde eventuelle spørgsmål og kommentarer, der var i forhold til at konvertere filerne til ESEF.

Overleveringen og implementeringen af vores ParsePort XBRL Converter fandt sted hos KoneCranes i Finland, hvor vores medarbejder afholdt en workshop og underviste holdet fra KoneCranes i, hvordan de kunne gøre brug af produktet, tagge og re-tagge filerne, hvis de skulle få brug for det, og hvordan produktet fungerer.

Implementeringen der er kommet til udtryk i eksemplet med KoneCranes er langt fra unikt. Det er sådan vi implementerer de fleste af vores kunder. Vores mål er at gøre XBRL simpelt, og det gælder også når det kommer til implementeringsprocessen.

Hvad synes KoneCranes om processen?

Som allerede nævnt havde KoneCranes kig på syv forskellige iXBRL-udbydere, og da vi spurgte hvorfor de endte med at vælge ParsePort, er Jukka Pellikkas svar helt tydeligt. ”Vi kunne godt lide, at tagging foregik automatisk hvis posterne var udtrykket klart og skrevet korrekt.” Derefter forsætter han: ”I løbet af udvælgelsesprocessen lagde vi også mærke til at ParsePort var den eneste udbyder, vi gennemgik, der kunne producere en ESEF-fil, der så ud præcis som vores færdigdesignede årsrapport.”

“Tillige var ParsePort den eneste udbyder, der kunne fremvise et virksomt system. Fordi mange af de andre systemer stadig var under konstruktion, kunne vi simpelthen ikke verificere deres funktionalitet.”

Da vi spørger om han forventer, at der opstår et behov for yderligere træning i at bruge ParsePort-produktet i fremtiden, svarer Jukka bestemt: ”Jeg tvivler stærkt på, at vi får brug for hjælp før det blive obligatorisk at klynge-tagge noterne.”

Helt klar til ESEF

Det smukke ved vores implementeringsproces er, at KoneCranes er klar til at håndtere alting i de kommende år på egen hånd. Hos ParsePort siger vi, at vi vil gøre XBRL simpelt, og det mener vi.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på google

Flere succeshistorier